Tjänster

Vad kan jag hjälpa just dig med?

Tveka inte att ta kontakt via kontaktsidan, eller läs fortsätt här nedan. Är du mer säker på vad du behöver för typ av hjälp – begär kostnadsförslag.

Hjälp med signalering

Behöver du hjälp med om hur Du ska sätta upp signaler vid en station, och råd kring detta. Skriv och berätta, bifoga gärna en bild, så gör vi en bedömning och ett förslag för den önskade situationen. Läs mer om vår signalhjälp här.

Vi kan även hjälpa till med lite olika problem som kan uppstå i den digitala världen.

Det kan vara tips (och praktik) i hur man anlägger återkoppling, trilskande digitalcentraler, uppdateringar m.m. Vi kan också hjälpa Dig att konfigurera Ditt styrprogram (gäller Traincontroller Gold).

Uppdateringar

Vi genomför också uppdateringar av digitalcentral(er) som: CS2, CS3(+), MS2, ECoS, Z21, z21 & z21Start (även upplåsning) för dem som behöver hjälp med det. Även vissa typer av dekodrar kan uppdateras (bl.a. Möllehems signal- & växeldekodrar m.fl.).

Hör gärna av Dig med vad just Du vill ha hjälp med så får vi se vad vi kan ordna. Klicka här för att skicka oss ett meddelande!

Datorstyrning

Du kanske behöver hjälp med att komma igång med datorstyrning av din bana – tveka inte att höra av dig från kontaktsidan.

Växelåterkoppling

Vi genomför även ombyggnation av Märklins C- och K-rälsväxlar för att ge dem möjlighet till fungerande återkoppling.

Läs mer på sidan om växelanpassning.

På-plats-hjälp

Jag hjälper gärna till på plats vid Din bana, med allt vad som gäller datorstyrning. Gäller såväl hård- som mjukvara. Detta kan vara t.ex.:

  • Konstruktion av ställverksbild(er)
  • Inställning av parametrar
  • Kalibrering av lok
  • Kabeldragning för återkoppling
  • Råd om, eller sammankoppling av, hårdvara som återkopplingsenheter m.m.

För att komma till Dig uppskattar jag kostnaden för resa till och från Din hemadress. Och jag erbjuder tjänsten över hela landet, men observera att jag utgår ifrån Karlstad. Du får betala milkostnad + tid för resa och vid behov övernattning1. Begär offert om du vill att jag ska komma, och glöm inte ange hur länge du vill ha mig där. Jag kan även förbereda t.ex. ställverksfiler hemifrån innan jag dyker upp.


1 Övernattning behövs vid resa som överstiger 2 timmar enkel väg, för heldagsbesök. Ta kontakt för andra alternativ.